actueel

.

.


orpheus-en-euridiceweb.

.

o-gebetendef

zepposklok

Claire van Buren over  café Zeppos:

“Wat ik zo leuk vind aan Zeppos is de diversiteit, jong en oud samen. Iedereen voelt zich op zijn gemak. Ja, en de sfeer, dat mediterrane, de Italiaanse sfeer. Zeppos is een beetje vakantie in eigen land!”

Hans

De zanger heet Morris Vanek.

Ja, je hoort het goed, ik neem de naam aan van de enig overgebleven tante van mijn moeders zijde voordat zij via Albanië naar de Verenigde Staten emigreerde en daar zich Vanikian ging noemen om aansluiting bij de Armeniërs te vinden, waar ze al vanaf haar geboorte bij had willen horen.

Mijn ex-oom Jago gaat als een Vanetski door het leven in Wit-Rusland, tante Olga ( zusje van Jago’s oma ) noemde zich Vankampen om een Belgisch paspoort te krijgen , maar ik noem me gewoon Vanek.

Morris  is trouwens wel verbasterd van Maurice maar is als merknaam vrij omdat de autofabriek failliet is gegaan.

Nou ja, zo kan ik wel doorgaan, maar ik moet nog wat studeren, je weet wel, gorgelen, imploderen en mijn uitspraak aanspannen.

 

Compact Disc

Een CD is een geluidsdrager.

Geluidsdragers dragen niet alleen het geluid, maar vervoeren de klanken naar elders: een zonnige serre of een zolderkamer. Al die cassettebandjes opgetast in schoenendozen kunnen de meeste mensen niet meer afspelen. Ze hebben de apparaten al lang bij het groot vuil gezet. 

Zo zal het de CD binnenkort ook wel vergaan. Maar zolang het nog kan maakt La Strada CD’s met een hoesje.

Een hoesje kan je moeilijk downloaden, dat scheelt.